De ce ma fascineaza limba germana?

De ce ma fascineaza limba germana?

Limba germana m-a fascinat de prima data, de la bun inceput. Intr-un fel, tocmai pentru ca pare dificila si cand spun acest lucru ma gandesc nu numai la colegi si cunostinte, dar si la autori celebri, care au afirmat ca limba germana li se pare foarte grea si ar fi imposibil de invatat:

Spre exemplu, mi-a placut foarte mult acest citat al lui Voltaire despre limba germana:

Eu consider limba germană dură şi înfricoşătoare. Cred că Dumnezeu, când i-a alungat din Rai pe Adam şi Eva, a strigat la ei în nemţeşte.

De asemenea, Heinrich Heine a afirmat, ca Eternitatea este facuta pentru a invata limba germana.

Mie mi s-a parut o adevarata provocare de a o invata si stapani la perfectie.

Pentru mine personal, limba germana este fascinanta prin cuvintele sale lungi. Cuvantul cel mai lung are 79 de litere si ne-ar trebui 15 cuvinte pentru traducerea sa in limba engleza. Este vorba despre cuvantul Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft, care in limba engleza s-ar traduce prin Association for subordinate officials of the head office management of the Danube steamboat electrical services.

Asa cum spunea o cunostinta, exista riscul sa te pierzi si sa uiti inceputul cuvantului respectiv, pana cand ajungi la capatul sau.

Un alt cuvant foarte interesant este:

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz, al carui echivalent in limba engleza este the law for the delegation of monitoring beef labeling.

De asemenea, si numerele fac parte tot din aceasta categorie a cuvintelor compuse. Spre exemplu, numarul 4890 este redat in scris prin viertausendachthundertneunzig.

In ceea ce priveste timpurile verbale, pentru timpul trecut si timpul viitor trebuie sa ai o buna putere de concentrare si atentie, atat in calitate de vorbitor, cat si de ascultator, deoarece la inceputul frazei vei auzi doar verbul auxiliar, iar cel de baza se regaseste la sfarsitul frazei.

Am putea spune, ca este o limba feminina, deoarece aproape 50% dintre cuvinte sunt de gen feminin.

Litera cel mai des folosita este litera E si are un vocabular de circa 300.000 de cuvinte.

Si nu in ultimul rand, aceasta limba a fost la un pas de a deveni limba oficiala a SUA. In cadrul dezbaterii Consiliului de la Philadelphia, limba germana a fost depasita de limba engleza doar cu un vot.

Dar nu lasa cele de mai sus sa te inspaimante, daca ai nevoie de o traducere in germana, poti apela la noi cu incredere!

Close Menu